Координаційна зустріч по проекту TEMPUS «Екологічна освіта в Білорусі, Росії та України (EcoBRU)»


В рамках виконання проекту TEMPUS «Екологічна освіта в Білорусі, Росії та України (EcoBRU)» 26-28 жовтня 2015 року в Національному транспортному університеті відбулася чергова координаційна зустріч виконавців проекту, метою якої було  обговорення розроблених курсів з екологічної освіти та планів впровадження їх в освітній процес.

Крім представників Національного транспортного університету – національного координатора проекту, в роботі зустрічі взяли участь представники Бременського технічного університету (Німеччина) – координатори проекту, представники  університетів та наукових установ європейських країн-партнерів з Падерборну, Риги, Жиліни та Брно, а також представники закладів освіти з Гомеля, Мінська та Вітебська в Білорусі, Ліпецька, Магнітогорська, Новгорода, Новосибірська, Ростова-на-Дону і Санкт-Петербурга в Росії, Києва (Інститут професійно-технічної освіти Національної Академії педагогічних наук), Івано-Франківська (Прикарпатський національний університет), Чернівців (Національний Чернівецький університет) та Переяслав-Хмельницького (Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет) в Україні.

З метою розповсюдження результатів проекту учасники координаційної зустрічі з Німеччини, Латвії та України з моніторинговою місією відвідали університети – партнери в Україні.

28 жовтня делегація побувала в Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті ім. Г.Сковороди, 29 жовтня  - в Чернівецькому державному університеті ім. Ю.Федьковича,  30 – в Прикарпатському національному університеті ім. В Стефаника, 31 жовтня – в Надвірнянському коледжі Національного транспортного університету. Під час зустрічей з викладачами та студентами університетів і коледжів виступали як представники європейських та українських партнерів, так і представники регіональних ОДА, державних закладів та громадських організації.

 

У ході зустрічей були заслухані цікаві та змістовні презентації про напрацювання та хід виконання проекту.

Завершилась робота координаційної зустрічі та моніторингової місії  обговоренням подальших планів і напрямів реалізації проекту.